Снимка: Istock

Борбата с килограмите е трудна. Когато постигането на успеха е трудно, нормално е да искате да опитате различни методи за редуциране на теглото, само и само да постигнете мечтаното тяло. Вместо да губите време и усилия в следването на погрешни стратегии, вижте на кои съвети за отслабване не трябва да се доверявате и кои методи за редуциране на теглото не дават резултат.

Стратегия №1 – Избягвайте въглехидратите, за да стопите мазнините

Популярно е схващането, че въглехидратите са враг, който трябва да се елиминира, за да отслабнете. Това не е вярно. Това важи единствено за захарите и рафинираните въглехидрати, но не за естествените природни продукти, които съдържат полезни въглехидрати, като плодовете и зеленчуците.

Въглехидратите не предизвикват напълняване, ако бъдат консумирани точните такива. Това са пълнозърнести храни с високо съдържание на бавно разграждащи се въглехидрати, като сладки картофи, овес и киноа. Те дори помагат за редукцията на теглото.

Стратегия №2 – Пиете добавки за отслабване

Изследванията показват, че 34% от хората, които се опитват да отслабнат, са използвали хранителна добавка за отслабване или ускоряване топенето на мазнини в някакъв момент от живота си. За съжаление, много добавки имат съвсем слаб ефект в потискането на апетита и ускоряването на метаболизма. Повечето от тях не помагат в постигането на целите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase