Снимка: pexels.com

Да не можете да се доверите напълно на човека, с когото имате сериозна връзка, не е забавно. Ако усещате, че обичате много партньора си, но все имате чувството, че той рано или късно ще ви предаде по някакъв начин, то значи имате проблеми с доверието.

Според експертите, проблемите с доверието, във всички форми и размери, произтичат от нарушаване на изговорени или неизречени очаквания или граници в една връзка. Въпросът е, че човекът, който не може да се довери на половинката си, постепенно потъва в тъга, което пък вреди на връзката.

Ето и сигурните знаци, че имате проблеми с доверието:

1. Чувствате се несигурни

Възможно е да имате проблем със самочувствието, ако се чувствате несигурни в партньора си. Може би причината се крие в миналото ви. Ако вашият партньор се опитва с всички сили да ви накара да се чувствате уверени, обичани и ценени, но вие не можете да се отърсите от усещането, че нещо ви липсва, то в този случай трябва да направите крачка назад и да разберете какво е нарушило вашата способност да приемате любов от другите.

2. Не комуникирате с партньора си искрено за вашите чувства

Чувствата на страх, безпокойство, стрес, предателство и объркване често съпътстват проблемите с доверието. Най-добрият начин да се преборите с тях е да заложите на честна комуникация с половинката си. Определете границите, нуждите и очакванията във вашата връзка. Колкото повече отстоявате това, което искате и това, от което се нуждаете в отношенията си, толкова по-голям е шансът партньорът ви да ви го даде. Не очаквайте друг човек да се досеща за нуждите и желанията ви, без открито да му ги споделяте.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase