Снимка: pexels

Голямата и безпочвена ревност е едно от нещата, които провалят най-много връзки. Но пък умерената ревност може да е сладка и дори показва, че държите на партньора, искате да е до вас и имате много силни чувства. Ето и обаче как да различите в каква доза ревността е полезна. Ако правите следните 4 неща, по-скоро ревнувате прекалено много.

1. Дразните се на навиците, свързани с телефона
 
Когато партньорът не вдига телефона си, докато е с вас, вие сте огорчени. За вас това означава, че той има да крие нещо от вас, не иска да проведе разговора пред вас - значи има нещо лошо и тайно. Мислите, че може да му звъни човек, с който ви изневерява или че приятели ще го поканят някъде, а той не иска вие да чуете къде и да отидете с него. Дразните се и когато си чати прекалено дълго с някой.
 
2. Плашите се от социалните мрежи
 
Когато половинката се сприятели с нов човек в социалните мрежи, вие се паникьосвате. Веднага проверявате профила на този човек, опитвате да разберете как двамата се познават и дали това е наистина невинно изпращане на покана за приятелство.
 
3. Следите партньора
 
Нарочно минавате покрай мястото, на което половинката ви работи, учи или живее. Искате да видите дали действително е там, дали не прави нещо друго и не ви лъже, че е зает. Искате да видите с какви хора прекарва времето си и дали наистина е с приятели или роднини. Хоидите често и на местата, на които партньорът се събира с компанията си, за да следите какво прави и с кого е.
 
Останалите знаци, че сте твърде ревниви - четете в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase