Снимка: Pexels

 Проучвания доказват, че има някои храни, които действат като афродизиак и могат да ви помогнат да се разгорещите. Ето и кои са те, според специалисти по хранене, дали интервюта за "Elite Daily".

Канела
 
Канелата е перфектна добавка към сладкото или топлите напитки, когато си организирате романтична закуска в леглото или следобед, изпълнен с гледане на филми и хапване на сладкиши. Тази подправка е истински афродизиак. Може да я слагате в кафето вместо захар.

Люти чушки
 
Лютите чушки наистина могат да направят сексуалното преживяване по-страстно и пикантно. "Те са чудесна храна за съблазняване, защото карат езика да изтръпне и ако хапнете достатъчно - ще се повиши нивото на ендорфина, един от хормоните на щастието", казва Ейми Райли, експерт по гастрономия. Ако искате да настроите някой на вълна секс, почерпете го с този деликатес, съветват експерти.
 
Бадеми
 
Те са перфектни, когато пийвайте уиски или просто докато заедно с партньора хапвате следобедна закуска. "Бадемите са богати на минерали, важни за сексуалното здраве и репродукцията, като цинка и селена", обяснява Джули Ъптън, специалист по спортно хранене. Тези ядки повишават въздбудата.
 
Останалите 2 храни вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase