Снимка: istock

Думата „очакване“ присъства непрекъснато в нашето съзнание. Очакваме любовта, очакваме щастието да ни връхлети с всичка сила, очакваме повишение, очакваме страхотна кариера. Очакваме да срещнем идеалния партньор, от когото очакваме да е просто перфектен във всяко едно отношение.

С всички тези очаквания ние всъщност се отдалечаваме все повече и повече от щастието. Вместо него в живота ни присъства разочарованието. Хубаво е, дори е полезно човек да има своите очаквания и стремежи, които да го водят напред, но също толкова добре е те да са реалистични. В противен случай ще бъдете винаги нещастни.

Очакванията, които имаме, са формирани от предишния ни опит, постиженията, загубите, преживяванията, неуспехите, щастливите мигове, болката – всички неща, през които сме преминали.

Ето защо трябва да преоценим нагласите си и да спрем да очакваме от другите да са перфектни. Това важи не само за общуването с близки, приятели и колеги, но най-вече за интимните ни партньори.

Кои са 5-те неща, които трябва да спрете да изисквате от партньорите си, за да сте щастливи?

Да са перфектни

Съвършенството е недостижимо за човешките същества. Бъдете наясно с това. Ако очаквате от партньора си да е перфектен във всичко, най-вече в отношението и грижата си към вас, то вие самите трябва да сте безупречни в това отношение.

Много често забравяме какво можем ние самите да предложим в общуването си с половинките си. Вглъбяваме се единствено в собствените си нужди, забравяйки, че когато изискваме нещо, трябва да отговаряме със същото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase