Снимка: Daily Mail

Кой казва, че училището трябва да бъде скучно, а часовете по физическо възпитание и спорт - пълна досада?

Начален учител в Китай доказва обратното всеки ден, а съвсем скоро стана и интернет сензация заради нестандартния си подход към своите ученици.

Всяка сутрин 40-годишният директор Занг Пенгфей води близо 700 деца на двора на началното училище в провинциално градче в Северен Китай и всички заедно танцуват в пълен синхрон. Хореографията е специална, а танцът е в духа на съвременния джаз.

Интересната идея на директора се появява като заместител на задължителната фитнес програма на правителството, която е част от учебния процес във всяко едно начално и средно училище в страната.

Забавната и енергична танцувална тренировка според Пенгфей ще мотивира учениците да се движат повече и да не са вечно залепени за мобилния си телефон. Самата хореография включва всички необходими за едно дете упражнения - разтягане и скачане, които засилват гъвкавостта, силата и ловкостта.

"Имаше нужда от някаква промяна. Видях, че учениците вече са отегчени до болка от познатата фитнес програма", споделя преподавателят пред "Дейли Мейл".

Самият Пенгфей взима идеята за хореографията от група хора, които танцували на площада през лятото. Учителят решил да научи танца и да го прави заедно със своите ученици. През октомври всички деца от учебното заведение научили хореографията, а към енергичния танц се включили постепенно и други учители, както и част от персонала.

"Постепенно започнах да забелязвам как децата търсят различни хореографии и видеа с уроци, за да научат нови движения", казва през местните медии Пенгфей.

И така всяка сутрин, в продължение на 30 минути, директорът, учениците и преподавателите танцуват. А видеото от рутинната им сутрешна тренировка обиколи социалните мрежи и вече има над 250 милиона гледания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase