Снимка: Bulgaria On Air

"Днес ще се срещнем -
след десет години.
Вчера ли бяхме на двайсет и две?
Разделихме се с надежда
тук на този сив площад.
Пак да се срещнем
след десет години,
за да разкаже всеки от нас
със какво се е преборил,
от какво не е заспивал
и какво е надживял"

- ФСБ, "След десет години"

Едно ново предизвикателство в социалните мрежи обръща поглед към миналото и ни кара да погледнем с усмивка към старите ленти - какви сме били и какви сме сега?

Facebook провокира милиони хора по света да качат свои стари снимки и да ги сравнят с начина, по който изглеждат сега, а в предизвикателството, популярно като #10yearchallenge, се включиха световни звезди - актьори, музиканти.

"При мен това завръщане във времето предизвика много позитивна енергия. Писах си с много стари приятели, беше доста приятно", коментира пред Bulgaria ON AIR инструкторът и консултант по спорт Мартин Гаджев.

Като човек, който използва социалните мрежи, той коментира още, че има лична информация, която не би споделил в публичното пространство, но преди всичко не се крие и не се притеснява от нещата, които публикува.

"Още през 2015 година публикувах в профила си снимка от 2005 година, предизвиквайки приятелите си да направят същото. Тогава много малко хора ми се вързаха, но беше доста забавно", сподели тв водещата Гери Дончева.

Макар и голяма част от потребителите да се включиха в новата мания, намериха се и такива, които осъдиха предизвикателството като повърхностно. #10yearschallenge, обаче, може да придобие и друг смисъл и да ни накара да направим една равносметка, която да задържим за себе си.

Поглеждайки назад към последните 10 години, можем да видим пътя, който сме извървяли - какво сме постигнали в емоционален и професионален план, къде допуснахме грешки, какво научихме и бихме ли променили част от изборите, които сме направили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase