Снимка: Дейли мейл

Общ преглед

Да отидеш с куче за риба е като да отидеш с деца на море - преживяване, което обикновено не завършва само с положителни емоции. Така се случва и с един мъж и неговия кемпер, който е запратена право в езерото от опашатия му далматинец.

54-годишният Ерик Джаксън е професионален рибар. Купува си кемпер за 180 000 долара и решава един ден да вземе лодката си с ремаркето, да вземе кучето си и да прекара един прекрасен понеделник над водата с въдица в ръка. Онова, което уж трябвало да е един спокоен ден, се превръща в бъркотия, струваща хиляди долари и още повече нерви.

Боди, 2-годишният далматинец бил оставен без надзор за съвсем кратко, когато кучето скочило на шофьорското място, за да наблюдава стопанина си. Тогава, съвсем без да иска, далматинецът бутнал скоростния лост и включил задната предавка. Целият кемпер внезапно тръгнал…!

"Мисля, че в един момент щях да припадна. Кемперът и цялата лодка тръгнаха право към мен", разказва Ерик пред "Дейли мейл".

Куриозният инцидент се случва в Тексас. Вероятно 54-годишният Ерик вижда целия си живот на лента, след като огромното возило за малко не го премазва. Мъжът обаче действа бързо и се дърпа настрани, съумява да отвори задната врата, да влезе в кемпера и моментално да натисне спирачката. Твърде късно… Кемперът вече се носил по течението, а вътре било пълно с вода. А виновникът за белята бил скрит под седалката.

"Боди е от онези кучета, които ще застане пред теб, ще погледнат надолу и можеш да бъдеш напълно сигурен, че са направили някоя беля. Беше съвсем наясно, че е загазил", разказва още Ерик.
10 Минути по-късно кемперът бил изваден на сушата. Превозното средство, обаче, било подгизнало напълно - трансмисията била пълна с вода, всички ел. системи - "изпържени". Кемперът не пали, а 180 000 долара… отишли по дяволите и нямало какво друго да се направи.

Затова професионалният рибар хванал въдицата и продължил подготовката си за Fishing League Worldwide tour - най-големият риболовен турнир, който щял да се състои след няколко дни.

Входната такса била 5 000 долара и вече била платена - нямало връщане назад, а кемперът така или иначе щял да си стои там, мокър до последното болтче.

Със сигурност, обаче, 54-годишният рибар ще си купи нов. Мъжът прекарва последните 10 години в къща на колела и купуването на друг кемпер е напълно належащо. Дотогава Ерик и семейството му ще трябва да се уверят, че далматинецът Боди ще разбере какво е сторил и няма повторно да запрати новото возило на дъното на някое езеро... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар