Снимка: Pexels

Мнозина футуристи се опитват да надникнат в бъдещето и да разберат какво ще се случи след няколко месеца, година... десетилетие. 2019 е в самото си начало, но вече има прогнози за това какво ни очаква като човечество през следващите 11 месеца и половина.

Редица теории от миналото звучат налудничаво и са трудни за вярване - като онези, според които на Земята ще се разхождат извънземни. Онези, които обаче карат косите да настръхват са теориите, близки до нашата политическа и социална реалност и звучат не само като напълно възможни, а сякаш вече са започнали да се случват.

Повечето от тях обрисуват апокалиптични сценарии и очертават съвсем истинска антиутопична реалност, в която започваме да живеем.

Още по темата

Третата световна война

Първата от седемте стряскащи прогнози е тази на Майкъл Филипс, който твърди, че идва от бъдещето. Мъжът смята, че е роден през 2043 година и като човек, видял онова, което предстои, Филипс заявява, че ни очаква Трета световна война.

По думите му, когато бил 18-годишен, Филипс бил избран за експериментите, свързани с пътуване във времето и приел като лична кауза спирането на унищожителните събития, които предстоят на човечеството. Според разказа му Северна Корея се е опитала да пусне ядрено оръжие в САЩ в края на 2018 г., но това щяло да стане през 2019.

Доналд Тръмп ще се разболее тежко

На фона на уж предстоящата ядрена война със Северна Корея едно пророчество на баба Ванга пряко засяга 45-ия президент на Съединените американски щати. Според нея той ще се разболее от непозната болест, която ще доведе до мозъчен инсулт, травма на мозъка и загуба на слух. В случая думите на Ванга засягат пряко Тръмп, а на нас тепърва ни предстои да видим дали те ще се окажат истина.

Владимир Путин ще бъде нападнат

Когато по някакъв начин е намесено името на САЩ, няма как да не бъде замесено и това на Русия. Думите на Ванга не подминават Москва, а според пророчеството и политическият лидер на Русия ще има ужасна година.

Ванга предрича, че Владимир Путин ще стане жертва на опит за покушение и то от собствената му охрана, а Европа ще изпадне в икономически срив.

Хората и животните ще могат да общуват

И като говорим за Ванга, можем спокойно да намесим името и на един друг предсказател от миналото.

Нострадамус е предсказал, че през 2019-та година животните ще бъдат по-близо до хората и ще има хора, които ще могат да разговарят с тях. С две думи - филмите за д-р Дулитъл ще станат съвсем реални.

Промените в климата

Климатичните промени, които настъпват на Земята, са изключително чувствителна тема. Вече е известно, че климатът се изменя с тревожна скорост, а честотата на природните бедствия през последните години се засилва. Причината за това е глобалното затопляне.

Най-студената зима през последните 5 години се предвижда, че ще удари най-много страни в Северното полукълбо. А в места като Великобритания ще достигнат най-ниски стойности от -17. За сравнение - последният път, когато температурата е била толкова ниска във Великобритания, е през 1795 г., пишат от "Дарик".

Слънчево изригване

Слънчевите бури са добре познати за доставчиците на сателитни услуги. Бурите започват да изригват на повърхността на слънцето, а понякога това може да доведе до изхвърляне на огромни количества разтопена плазма в Космоса.

Големият проблем идва от това, че тази плазма има много силно магнитно поле, което може да смути радиовълните и всичко, което пряко засяга електрониката.

Според прогнозите през тази година слънчево изригване ще причини големи повреди на повечето сателити, а това ще доведе до пълен хаос в инфраструктурите на електрическата енергия и транспортния бизнес. 

Шпионажът

През последните няколко години темата за технологиите и нашата сигурност също стана особено чувствителна. Нека не забравяме случая с бившия служител на ЦРУ Едуард Сноудън - американецът, разобличил класифицирана информация на Националните служби за сигурност на САЩ през 2013 г., когато всъщност стана ясно, че американското правителство масово наблюдава обществото с помощта на телекомуникационните компании и правителствата на европейските държави.

Зловещата прогноза, че през 2019 г. личната ни информация ще бъде използвана още повече звучи съвсем истинска на фона на скандалите с Facebook и "Кеймбрижд аналитика", както и множеството случаи на изтичане на данни на потребители.

Съвсем наистина дори към днешна дата се забелязват малки детайли, които обрисуват голямата картина - наблюдават ни ежедневно, а на базата на това къде ходим, какво говорим и какво харесваме, ни предлагат различни реклами в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase