Снимка: YouTube

Кадри, като от екшън филм. Виелица, сняг, висок склон и един хеликоптер, който успява да спаси живота на скиор с много лош късмет.

На втори януари скиор подава сигнал към Планинската спасителна служба. Той претърпява травма на коляното и е блокиран в прохода Антерн във френските Алпи.

Спасителните екипи веднага тръгват към мястото заедно с хеликоптер, а опитен планинар успява да стигне до 19-годишното момче, което лежи в снега.

Неговото име е Бруно и със сигурност това не е най-прекрасния ден в живота му.

Лошите метеорологични условия затрудняват пристигането на спасителите, но машината все пак успява да се доближи до склона. Пилотът показва невероятни умения, почти долепя носа до планината, вдигайки виелица от сняг, а перките минават само на сантиметри от скалите.

За спасителите, тази маневра не е нищо особено – извършват я винаги, когато условията са променливи, но въпреки това е изключително опасна, защото всяка секунда е възможно да се случи бедствие.

Бруно и планинският спасител са качени на борда, където са придружени от лекар до местната болница.

Трите видеа, които са заснети, са качени във Facebook страницата на Никълъс Диръли, който е категоричен, че няма нищо невероятно в случилото се – просто няколко човека, за които това е всекидневие през зимата. Той и екипа му от планински спасители пожелаха на Бруно бързо възстановяване. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase