Снимка: Facebook

"Преоткрийте италианско-сицилианската кухня на уютно и елегантно място", гласи обявата на новият ресторант в Париж.

А дали ще е пълно удоволствието, ако не вкусите малко и от атмосферата на италианската мафия?

Многозначително или не, заведението, което е близо до Триумфалната арка, носи името "Корлеоне" и е собственост на Лучия Риина.

Ако това име не предизвиква веднага асоциации в главата ви, то нека ви помогнем – Лучия Риина е дъщеря на "босът на босовете", главата на "Коза ностра", самият Тото Риина.

Малкият ресторант може и да носи името на дон Корлеоне от "Кръстника", но и може да е кръстен на родното място на Салваторе Риина.

Мафиотът не носи името "Звярът" без причина. Той е отговорен за смъртта на хиляди. Погубвал е не само противниците си, но и журналисти, адвокати и дори 13-годишно момче, чиито труп наредил да бъде разтворен в киселина. Нищо не можело да се изпречи на пътя му, дори и в годините, в които се озовава в затвора.

След като умира от рак през ноември 2017 г., докато излежава 26 смъртни присъди, семейството на Тото Риина затъва в проблеми. Те бяха принудени да платят близо 2 милиона евро – сумата, която коства на държавата пребиваването на "Звярът" в затвора. Заедно с това, почти всички техни имоти са конфискувани, а един от синовете му е принуден да търси пари онлайн.

Според данъчната декларация на Лучия Риина, тя не притежава абсолютно нищо. Твърди се, че ресторантът е на двама французи, а само управата му е поверена в ръцете на италианката. Началният капитал е 1000 евро.

Фактът, че Лучия доволно се хвали с него във Facebook страницата си, говори друго. И макар, че ресторантът се намира чак в Париж, жителите на родния Корлеоне не са особено доволни от това, че семейството на Тото Риина далеч не е в лошото положение, в което трябва да се намира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase