Снимка: istock

Когато човек мечтае да открие сродната душа и да създаде семейство с него/ нея, неминуемо във фантазиите му се появяват определени представи и очаквания за това как би изглеждал перфектния брак. Всеки иска безоблачно семейно щастие, но даваме ли си сметка как понякога самите ние го помрачаваме?

Някои очаквания за брака са не просто погрешни, а направо опасни за неговото бъдеще. Опитайте да се освободите от тях, за да не помрачите щастието си без да искате.

Ето кои са тези опасни нагласи, на които да не се поддавате.

Карате съпруга си да избира между вас и майка си

Вечният проблем – вие или свекървата. Трудно е за един мъж да предпочете една от двете ви по простата причина, че сте важни по различен начин. Колкото и суров да е конфликтът ви със свекървата, опитайте се да се абстрахирате от него и да дадете възможност на съпруга си да общува нормално както с вас, така и с майка си, без натиск от ваша страна.

Очаквате той да ви изслушва като ваша най-добра приятелка

Мъжете просто са коренно различни от жените. Дълбоките и прочувствени разговори и споделяния изобщо не са по вкуса им. Не карайте насила половинката си да се държи като ваша приятелка и да изслушва и споделя вълненията си. Просто няма как да стане.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase