Снимки: Metro

Коледа – светлини, пухкав сняг, греяно вино и... коледни песни. Някои хора се събуждат с тях още от ноември и нямат търпение да си пуснат Jingle Bells докато разопаковат подаръците. Други, подобно на Гринч, нямат желание да чуват и секунда от All I Want For Christmas на Марая Кери.

За втория тип хора, всеки ден е кошмар – излизаш от вкъщи и чуваш коледна песен. Влизаш в магазина – коледна песен. Качваш се в трамвая и от нечии слушалки се чува... коледна песен. Очните ти ябълки вече имат мускули от въртене на очи.

Но един добър човек от Лондон е решил да спаси армията от Гринчове, които нямат желание да чуват Jingle Bells, ама изобщо, съобщава Metro.

Добрият самарянин е разлепил плакати с прикрепени към тях малки подаръчета. Можете да ги намерите по телефонните кабини на улица "Оксфорд".

Под тях пише "Дядо Коледа те обича" и #ЗаглушиМараяКери. Постерите са с лицето на американската певица. На едни пише: "Когато всичко, което искаш за Коледа е да не чуваш "Всичко което искам", а на други е зададен риторичния въпрос: "Искате да пазарувате в тишина? Вземете си едно".

Хората, естествено, се възползват от предоставената им възможност. А може дори тези, които обичат коледните песни също да са си взели по един чифт тапи за уши. Че кой обича да слуша семейните скандали по празниците?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase