Снимка: Pexels

Тъй като постоянно се говори за секс, много хора се чувстват под натиск и се тревожат дали техният сексуален живот е толкова пълноценен, колкото на околните. Често се питат дали правят толкова секс, колкото приятелите си и дали партньорът е доволен.

Но няма формула или определени стандарти, с които трябва да се съобразявате, казва Джес О'Райли, доктор по психология пред "Prevention".
 
"Всяка двойка преминава през "сухи" периоди и може да има редица причини затова, включително и здравословни, които трябва да се уважат. Може и да е заради работа, натоварване, недоспиване, взимане на определени медикаменти, всички тези неща влияят на либидото", обяснява тя.
 
Стресът е сред ключовите фактори, смята и Дейвид Лей, психолог в Албакърки, Ню Мексико. "Когато светът наоколо причинява толкова стрес, е трудно за някои хора имат голямо сексуално желание", посочва той.
 
Ясно е, че има много ползи от редовния полов живот. Например, това заздравява връзката между партньорите, казва Дебра Леино, терапевт по връзките. Така хората се чувстват по-желани. Има и благоприятни влияния за здравето - човек се чувства по-щастлив, нивата на стреса може да се понижат, сънят става по-качествен, дори редовният секс може да удължи живота.
 
От Prevention съобщават, че проучвания показват, че двойките между 26 г. и 55 г. правят секс веднъж седмично.
 
Още по темата вижте в teenproblem.net

Коментари Напиши коментар

33

kalitravel

преди 4 месеца

Колкото си искат!

32

Анонимен

преди 5 месеца

Гочо,ти бракуваш ли се или само на семейни начала караш?

31

Анонимен

преди 5 месеца

Колко често? Като падне нещо ново. Града е малък - само към 200 000, та не пада често нещо ново. Добре, че има колеж и университет, та да облажваме от селата наоколо... Важното е да не се повтаря.