Снимка: pexels

Достигането до върховна наслада в леглото не е задължителен финал на това така приятно интимно занимание. То е резултат от много неща, които в съвкупност ви водят до желания екстаз.

Уменията на партньора ви имат значение, вашето здравословно и психологическо състояние, вашият сексуален опит, нещата, които харесвате в леглото, са само част от обстоятелствата, помагащи за така желания щастлив край.

Но съществуват много неочаквани причини, поради които не достигате до оргазъм. Не бързайте да обвинявате партньора си, преди да сте се запознали с тях.

Прекарвате по-голямата част от деня седнали

Ако работата ви налага седене на бюро часове наред през работния ден, това може да е една от причините за липсващия ви оргазъм или трудното достигане до него. На пръв поглед двете неща нямат нищо общо помежду си, но всъщност не е така.

Продължителното седене отслабва мускулите на малкия таз и вагината, карайки ги да стават все по-инертни. Това неминуемо се отразява върху сексуалната функция. За да ги поддържате в добра форма, ставайте да се поразходите на всеки час. Освен това в седнало положение можете да правите упражненията на Кегел.

Носите високи токчета

Високите токчета са друг косвен причинител на затруднения в достигането до оргазъм по време на секс. Причината отново е в нарушенията, които мускулатурата търпи. В този случай това се отнася не само до мускулите на малкия таз, но и тези в основата на гърба и кръста. Неправилната стойка вследствие на високите токчета предизвиква изкривяване на гръбнака и изместване центъра на тежестта. Така се увреждат прилежащите около мускулите тъкани, както и самите мускулни влакна. Възможно е да се предизвика и болка при секс.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase