Снимка: Pexels

Котките са сред най-често срещаните домашни любимци. Те се приемат като част от семейството. Установено е, че притежанието на котка кара хората да се чувстват по-спокойни и да не се поддават толкова лесно на стреса, пишат от Female First. Ето и какво разкрива любимата ви порода котка за вас, според Клеър Хамилтън, британски лекар, практикуващ в  Hamilton Specialist Referrals. 

Персийска
 
Ако обичате персийските котки, вие сте спокойни и нежни. Обичате да четете книги, докато лежите на дивана и не ви пречи често да оставате сами. Но и присъствието на близки също ви радва. 
 
Мейн кун
 
Американската  дългокосместа котка издава, че вие сте смели и независими. Обичате семейството и дома си много, но често пътувате и се отдавате на приключения.
 
Рагдол
 
Мили, чувствителни, внимателни хора, които са много любвеобилни и сладки. Обичат да им се обръща внимание. Спят доста и през деня.
 
Сиамска
 
Хората, които харесват сиамските котки, са привлекателни и обичат да излизат. Те събират погледите, където и да отидат. Любопитни са.
 
Бенгалска
 
Обожават лукса и скъпите вещи. Купуват дизайнерски чанти, мебели, не пестят пари за такива неща. Екстровертни личности, често са център на внимание.
 
Останалите породи котки и какво говорят те за характера ви - четете в Teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase