Снимка: личен архив

Започваме деня си с чаша кафе или чай и преглед на дневния хороскоп. Докато някои гледат скептично на астрологията, за други тя е нещо, което малко или много ръководи живота им.

Днес в рубриката на Az-jenata.bg "Всичко за зодиите" ви срещаме с един много интересен гост – астрологът Хули Леонис. Той е завършил Московската академия за астрология, при един от световноизвестните топастролози Михаил Левин.

Хули Леонис съчетава класическото астрологично познание с изследването на родовата енергия и пречупва тълкуванията си през сферата на психологията. Неговият метод на интерпретация изпъква много силно в книгата му "Ретроградни планети", чиято премиера ще бъде на 11.12.2018 г., от 19 часа в Литературен клуб „Перото“, НДК.

Това е първата му книга, която повдига завесата за кармата и дава информация за пътя на душата през зодиака. След "Пътят на душата през зодиака", "Луната – нашата истинска същност" и "Уроците на Сатурн", в която вече засегна темата за кармата, авторът продължава и задълбочава този проблем.

Ето какво споделя астрологът.

Няколко седмици преди официалната премиера на книгата ви „Ретроградните планети“ искаме да ви попитаме за кого е предназначена тази книга и защо решихте да разгърнете тази тема?

Тази книга е предназначена за всички хора, които имат ретроградни планети в картата си. Това е една сложна астрологична тема, която изисква време и посвещение, за да бъде добре разбрана. Всеки, който учи астрология, има някакво понятие и знае дефиниция за ретроградните планети, но това да усетиш точно какво значат и как ни се отразяват на живота е съвсем различна тема. Разбирането изисква време и много практика. Аз отделих цели две години на изследване на всяка една от планетите. Анализирах много хора и техните истории и тази книга обединява всички заключения.

За хората, които имат ретроградни планети в картата си, тя може да е това, което винаги са чакали, за да разберат себе си по-добре. Колкото по-рано човек знае тази информация за себе си, толкова по-лесен би бил животът му, защото ще знае как да коригира собственото си поведение.

Тази книга е и за всички хора, които имат родител с ретроградна планета особено ако става въпрос за Марс или Венера.

Тази книга е и за всички, които нямат ретроградна планета в картата си, но искат да разберат по-добре родителите си, партньора до тях, децата си. В книгата има таблици, с чиято помощ лесно може да се разбере дали имате ретроградна планета или не.

Когато чуем, че дадена планета е ретроградна, това ни звучи страшно, вярваме, че нещо лошо ни очаква. Трябва ли да се притесняваме от ретроградната им фаза и как можем да я превърнем в свой актив?

Когато имаме ретроградна планета в рождената ни карта, това означава, че ние не започваме живота си от точка нула, от старта, а вече се раждаме с определен товар. Този товар е ясно маркиран от ретроградната планета. Ако Меркурий е ретрограден, това може да означава проблеми в комуникацията, общуването. Ако е Венера, това може да означава допълнителен, екстра товар по отношение на любовта и т. н.

Ретроградните планети изискват да се обърнем към себе си и да разберем, че всеки един проблем произлиза от нас, а светът около нас просто го отразява. В този ред на мисли те могат да бъдат много полезни.

В книгата си "Ретроградните планети" споменавате кармата. Има ли връзка между кармата, зодиите, как да разберем каква карма носим? Как можем да променим кармата си?

Карма означава път на душата. Така разгледана, тя не може да бъде променена, но може да бъде усложнена и олекотена. Ако познаваме себе си добре и знаем от какво се нуждае душата ни, ние по-лесно ще можем да й до дадем.

Кармата може да бъде и родова. Това означава, че душата ни слиза в определена родова система и знае какви са уроците в тази система. Често новите членове на семейството слизат за да вземат от тази карма и да облекчат другите, както и си поставят задачата да се справят с тази родова карма по един нов начин на базата на личния си опит, който са придобили по духовния си път (миналите си животи).

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase