Снимка: Pexels

 Пиенето на вода с лимон сутрин стана доста модерно в последните години. Всички знаем, че това помага да изхвърлим токсини от тялото, а и може да има благоприятен ефект върху теглото ни. Но тази освежаваща напитка влияе добре и на кожата. В нея се съдържа могъщият антиоксидант витамин С, който пази кожата млада и бори акнето. Вижте какви са ползите за кожата, според Pop Sugar. 

1. Помага за производството на колаген
Водата с лимон стимулира производството на колаген. Този протеин осигурява здравина и еластичност на кожата. Кожа, която изобилства от колаген, е винаги по-здрава и жизнена. Действа и детоксикиращо.
 
2. Бори акнето
Витамин С е един от главните помощници в борбата с акнето и други кожни обриви. Той елиминира бактерията и лекува акнето бързо, дори от най-чувствителните и проблематични кожи. Кожата става и по-бляскава.
 
3. Защитава надбъбречните жлези
Надбъбречните жлези произвеждат нужните хормони, като кортизола, който регулира метаболизма, кръвното налягане и реакцията на организма при стрес. Претоварването на тези жлези, наричани още адреналинови жлези, обаче може да доведе до адреналинова умора. Тогава имунната система отслабва, чувстваме болки в тялото, а и до обезцветяване на кожата. Адреналиновата умора причинява и акне и засяга производството на мазнини на кожата. Витамин С поддържа здрави надбъбречните жлези.

Останалото вижте на teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase