Снимка: pexels.com

Моногамията е по-трудна за жените, отколкото за мъжете. Това затвърждава изследване на британски учени, според които схващането, че дамите са по-скоро моногамни, докато мъжете са по безразборните връзки, вече е остаряло.

Думата моногамия има гръцки произход – monos означава "един", "сам", а gamos – "брак", "съюз". Според писателката и експерт по връзките Уеднесдай Мартин, много хора имат погрешни убеждения за женската сексуалност. По думите ѝ, все още има хора с погрешното разбиране, че причината за изневярата в едно семейство се дължи най-вече на мъжете.

Според няколко независими проучвания, между 15 и 50% от жените в САЩ признават, че са изневерили на мъжа си по време на брака.

"Жените го правят, защото искат просто интимност, която човекът до тях не може да им даде. Но и много мъже "залитат" по чужди жени поради същата причина – защото искат да правят повече и по-добър секс", коментира Мартин. И обяснява, че по-голямата част от жените, участвали в проучването ѝ, са отговорили, че не търсят повече от секс.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase