Снимка: Pexels

Случвало ли ви се е да се сблъскате със завистта на колега, когато сте постигнали нещо значимо и осезаемо в професионален план?

За съжаление, хората не са еднакви и докато някои искрено се радват на успеха ви и ви потупват по рамото с усмивка, други ще ви гледат с премрежен поглед и присвити устни, мечтаейки да са на ваше място.

Вторият тип колеги може да бъдат истински трън в петата, ако решат да изразяват ревността си в действия. Тогава ще се озовете в една враждебна и негативна среда, която неминуемо ще се отрази не само на работата ви в дълготраен план, а и на здравето ви.
 
Какво можете да направите, ако изпаднете в подобна ситуация:
 
Бъдете дипломатични
 
Колегите ви може да започнат да ви избягват, когато станете любимец на шефа. Не задълбавайте в това, а останете спокойни и дипломатични, за да не влошите ситуацията, въвличайки се в скандал. Опитайте се да останете част от екипа и да поддържате максимално добри отношения с всеки от него.
 
Мислете преди да говорите
 
По всяка вероятност вашият успех ви е поставил в центъра на всички клюки. Гледат ви под микроскоп и всяка ваша дума се интерпретира и предава. Ето защо трябва да сте изключително внимателни какво говорите, за да не се озовете в нагласена ситуация, която не е във ваша полза.
 
Останалите съвети как да се справим със завистлив колега в офиса - четете в tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase