Снимка: outnow.ch

Като какви бихте определили себе си? Песимисти или оптимисти? Във всеки от нас има черти на характера, които надделяват над останалите.

Докато има хора, които мислят позитивно, по-често са усмихнати и търсим тяхната компания, има и такива, които винаги се оплакват, виждат всичко в сиво и черно и избягваме компанията им.

Днес от рубриката на Az-jenata.bg "Знаете ли, че...?" споделяме няколко любопитни факта за оптимистите, които ще променят начина ви на мислене.

Оптимистите живеят по-дълго

Редица проучвания свързват оптимизма с цялостното здраве и дълголетието. Позитивните личности страдат по-рядко от хипертония и сърдечни заболявания. Обикновено оптимистите живеят с около 8 до 10 години по-дълго от песимистите.

Това се дължи на факта, че оптимистите се грижат повече за себе си, за разлика от песимистите, които могат да превърнат и леката настинка в страшна диагноза. Позитивният човек осъзнава сериозността на състоянието си и е по-склонен да предприеме необходимите стъпки, за да подобри здравето си.

Оптимистите се радват на по-добър любовен живот

Ако вие можете да кажете за себе си че сте оптимист, значи сте истински късметлия в любовта. Оказва се, че позитивните личности имат по-дълготрайни и по-качествени романтични връзки, твърдят изследователи от Станфордския университет. И това не е никак изненадващо, все пак повечето хора биха искали да имат оптимистичен партньор до себе си.

Психолозите вярват, че оптимизмът води до по-голямо чувство за възприемана подкрепа от партньор, което помага на двойките да разрешават конфликтите по-лесно и също така инвестират усилия в подобряване на техните взаимоотношения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase