Снимка: Pexels

Калифорния стана първия американски щат, в който продажбата на козметични продукти, тествани върху животни, ще бъде забранена. Това обаче ще стане чак през януари 2020 г., според законите.

Ще е незаконно да се продават гримове, шампоани, дезодоранти, кремове за кожата и други продукти, свързани с личната хигиена, които първо са били изпробвани върху зайчета, мишки и т.н. Това е начин за борба срещу жестокостта, прилагана към животните. 

Много страни по света вече са предприели тази стъпка. В ЕС козметичните продукти, тествани върху животни, са нелегални от 2013 г.

Още по темата четете в teenproblem.net

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 10 месеца

Тестване обикновено не е нужно, защото "новият" продукт не съдържа нито една непозната съставка и е на пазара под различни имена от десетилетия. Те са тествани стотици хиляди пъти. Даже с лекарства е така. В Европа се продават над 300 еднакви лекарства срещу хрема със състав парацетамол и витамин С на различни марки. Да не говорим, че тестовете върху животни са колкото ужасяващи, толкова и безрезултатни. ВСЕКИ продукт на пазара е тестван върху хора.

12

Хуманните говедари

преди 10 месеца

Но тестовете с иракски военопленници в Абу Гариб и Гуантанамо и издевателствата върху цивилното население в Сирия не са забранени. Затова и продължават с пълна сила.

11

Анонимен

преди 10 месеца

Сутринта показваха по ТВ как от 3-4 вида масла може да си забъркаш лосион за тяло или да си го намажеш на филийка, по твой избор. На там вървят нещата май.