Снимка: Reuters

Всеки мечтае да има дълъг живот. Да доживеем поне до едно пълно столетие и то в добро здраве – това си пожелаваме по всякакви поводи.

От векове хората размишляват върху факторите, които оказват влияние на продължителността на живота.

Редица изследвания са достигнали до заключението, че определени обстоятелства допринасят за увеличаване на шансовете за достигане до столетие или поне приближаване до тази заветна възраст.

Ще ви запознаем с признаците, че има доста голяма вероятност да доживеете до 100. Ето кои са те.

Имате плосък корем дори след менопауза

Жените, които имат излишни коремни мазнини имат по-висок риск от преждевременна смърт. В периода на менопаузата, когато хормоните в организма съвсем са се променили е от голямо значение теглото да бъде оптимално, най-вече в областта на талията.

Като тийнейджър сте имали оптимално тегло

Изследване, публикувано в Journal of Pediatrics изследва случаите на 137 американци от раждането до 28-ата им година. Учените констатират, че хората с наднормено тегло в тийнейджърските си години имали с до 14% по-висок риск от отключване на диабет тип 2, отколкото останалите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

10

,_...

преди 10 месеца

До Анонимен

Това ли е Михаела Лазарова от Аз-Жената? Просто не прилича да е българка. Много е джуклеста. На силикон сигурно.

9

IVo_1

преди 10 месеца

А за клатенето нищо не казват

8

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 1

Не са глупости, пич.
Появиха се по медиите материали, че предстои поскъпване на какво ли не. Хората ще трябва да затягат коланите и, от какво пести българинът, когато започне да обеднява? От храната!
Та, след като прочете една такава статия като горната, ще си каже: "Разгеле! Ще ям по-малко, но ще живея повече. Ей, че хубавоооо!"