Снимка: pixabay

Няма нищо по-хубаво от освежаването на дома. Това дава настроение и усещане за уют и комфорт.

Най-лесният начин да направите освежаване в дома си е боядисването. Колкото и лесно да изглежда то, могат да се допуснат редица грешки, които впоследствие да помрачат добрата ви идея.

Кои са най-често срещаните грешки в боядисването, които много хора правят?

Използват грешната четка или валяк

Ако изпитвате затруднения с боядисването, може да се дължи на избора ви на четка или мече за боядисване. В случай, че нанасяте латексова боя върху вашите стени, не използвайте четка или валяк с дълги мъхести косми от естествен материал. Това крие риск от поява на мехурчета по стените, тъй като с тези четки и валяци се нанася твърде много боя.

Мъхестите и пухкави четки и валяци вършат по-добра работа при блажна боя.

Оставят хартиената лепенка за отсичане на ръбове прекалено дълго

Да направите перфектно отсечени ръбове и кантове е истинско удоволствие. Най-лесно става с прилагането на хартиена лепенка. Тя обаче може да ви изиграе лоша шега, ако я държите прекалено дълго. При отстраняването ѝ тя може да повлече част от недобре изсъхналата боя или шпакловката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 10 месеца

Всеки в България боядисва в червено. Истински майстори!

9

Lefranc & Bourge

преди 10 месеца

В днешния век вече е малко неточно да говорим за намазване, омазване дори боядисване с латекс.
Когато се ползва подобна форма за квалификация на подобна манипулация, ние обикновено визираме естетично, обновяващо въздействие на мануално ротационно третиране на подадения ни текстурен панел, с течна емулсиона форма на винилен полимер подплатен с акрилати и генериран на водна основа, колориран с диспергирани пигменти които са препоръчани, оторизирани и сертифицирани от производителя.

8

МачетКА

преди 10 месеца

Не се доверявайте на майстори завършили курс "Ръцете ми пречат". Ако сте купили неподходяща четка, можете да използвате котката, а за труднодостъпните места - хамстер.