Pixabay

Лятото предразполага към разходки в парка и партита на открито. Особено ако сте в почивка и разпускате на плажа, няма как да не изпиете няколко свежи коктейла или любимата си напитка. Ако обстановката е подходяща, може да продължите с купона и алкохола. Няма лошо човек да му отпусне края, просто на другия ден идва махмурлукът.  

След като алкохолът навлезе в тялото, предизвиква редица химически реакции, които водят до неприятния махмурлук. Той се състои от симптоми като силно главоболие, позиви за повръщане, потене, мускулни болки, зачервени очи, сънливост, диария, сърцебиене. Първото нещо, до което хората прибягват при това неразположение, са хапчетата. Те бързо възстановяват електролитния баланс в организма. Но има и други средства, които също са полезни – определени храни и напитки. 
 
Вода/айрян - организмът се дехидратира след приема на голямо количество алкохол. Той съдържа етанол и някои токсични съставки, които действат като разхлабително. Затова много хора, които са препили, получават диария. В този случай тялото се нуждае от повече течности – като вода или айрян със сол, чрез които да възобнови баланса на електролитите.
 
Колкото по-хидратирано е тялото (съдържа повече течности), толкова по-добре се чувства човек и главоболието му намалява. Ако сте имали тежка нощ, сложете си шише с вода до леглото и пийнете достатъчно преди лягане, препоръчват специалистите. 
 
Кокосова вода – отлично средство за придаване на тонус при махмурлук. В него има калий – минералът, който намалява в най-голяма степен след пиенето на повече алкохол. Кокосовата вода съдържа пет важни за организма електролита, които има и в кръвта. 
 
Още съвети за справяне с махмурлука четете в Tialoto.bg
 

Коментари Напиши коментар

5

Иван

преди 3 години

Откакто спрях цигарите,вече 6 години,махмурлук почти не ме лови.Факт!

4

мистър150

преди 3 години

А, колегата, също като мен, плава в чаша(халба) с бира, да не би и той да е 150 сантиметра с вдигнати ръце и повдигнат силно на пръсти:)

3

Анонимен

преди 3 години

Зелевата чорба е на 100% но не е Коледа! Жалко!