Снимка: pexels.com

Обикновено, когато мислите за раздяла, се натъжавате. Раздялата се свързва с разбити сърца, с депресираща музика, с ядене на нездравословна храна и прекаляване с алкохолните натипки… Но само защото раздялата е тъжен в момент от живота, не означава, че е нещо лошо като цяло.

Всъщност има ситуации, при които слагането на край на връзката, наистина ще ви накара да се чувствате по-добре, а в дългосрочен план и по-щастливи.

В края на краищата най-важното нещо е вашето емоционално благополучие. А ето и знаците, че е време да се измъкнете от нездравословната си връзка:

1. В отношенията ви има серийни "инциденти", които ви правят нещастни

Очевидно тук става въпрос за партньор, който се оказва сериен измамник и… редовно ви изневерява. Възможно е половинката ви да не ви кръшка, но по друг начин периодично да ви причинява емоционални тревоги и проблеми (свързани с финансови въпроси, лъжи, зависимости и т.н.). В този случай най-добре е да се оттървете от тази връзка, колкото се може по-бързо. 

2. Партньорът действа зле на нервите ви

Естествено и нормално е да се карате от време на време с половинката си. Съвсем различно е, ако партньорът ви ви дразни непрекъснато и дори не можете да търпите дишането му. Ако всичко, което прави или не прави вашият партньор ви нервира, то вие вече не обичате този човек и е безсмислено да живее така. По-добре е просто да прекратите връзката, отколкото да агонизирате.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase