Снимка: Bulgaria On Air

Звучи като шега, но това всъщност е нещо съвсем реално. "Стрийт фишинг", или казано на български - риболов в градска среда, се оказва много популярно хоби в Европа, а влогърите Михаил Петров и Аделин Тотев доказват, че можеш да хванеш пъстърва в центъра на София!

"Опитваме се да го практикуваме навсякъде, тъй като често пъти се оказва, че нямаме достатъчно време и трябва да се ориентираме към най-близките места, където можем да хванем риба или поне да се разходим", коментира пред Bulgaria ON AIR Аделин Тотев.

Двамата успяват да извадят 9-килограмова пъстърва в река в България, но двамата влогъри предпочитат за запазят името и в тайна, за да не се обезрибява района. А рибарите разкриват, че неведнъж са хващали риба не къде да е, в канала, намиращ се близо до НДК.

"Тръпката да хванеш риба в градска среда, там, където хората си мислят, че няма дори жаби, е различна", сподели Михаил Петров.

Двамата запечатват всичко на видеа, които публикуват в своя YouTube канал, за да документират преживяването, което само по себе си звучи достатъчно сюрреалистично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase