Снимка: Metro.co.uk

За да пропътува разстояние от 160 км. жител на Великобритания е трябва да плати на железопътната компанията 218 паунда само в едната посока по маршрута Лондон - Бристол. Той  обаче е открил доста любопитен начин как пътуването в обратна посока да му излезе по-евтино, съобщават английските медии.

Преда да тръгне обратно, Том Чърч намерил в сайт за автомобили втора употреба произведена през 1997 г. Honda Civic. Всички разходи по закупуването на машината, включително и застраховката му излезли 206 паунда - колата струва 80 паунда, пътните такси са 81,38 паунда, застраховката – 20,43 паунда, а бензинът – 25 паунда.

По този начин младият човек не само е спестил пари, но и време. А и автомобилът си остава негова собственост, така при евентуална негова препроджаба, британецът ще икономиса още пари.

Том умишлено е направил историята си обществено достояние, за да привлече внимание към високите цени на билетите за железопътен транспорт на Острова.

Още новини от автомобилния свят четете в Automedia.bg

Коментари Напиши коментар

52

vS

преди 1 година

До агент007

Само да вметнем, че човека може би е британец и предпочита да пътува в първа класа! Което струва към днешна дата 154 паунда.

51

до 51

преди 1 година

Нормална цена за кола на 20 години. Ако не вярваш можеш да отвориш копарт.ко.ук и да видиш, че цените на стари коли(особено ако имат забележки) са такива.
Нещо пишеш без да знаеш.

50

Анонимен

преди 1 година

Каква е тази хонда за 80 лири.. тези пак нещо си не вярват