Снимка: pexels.com

Френската кухня е известна с разнообразието си от висококалорични храни, но жителите на тази страна винаги са били слаби. Тайната на стройните фигури на френските жени разкрива бившият главен изпълнителен директор на американския клон на компанията "Veuve Clicquot" Мирей Джулиано в книгата си "Защо френските жени не дебелеят".

"Нито идеологиите, нито технологиите ще помогнат – имате нужда от това, което имат французите, хармонично и изпитано във времето отношение към храненето и живота. Решителен аргумент срещу екстремни методи за отслабване, които пренебрегват характеристиките на нашия метаболизъм. А женската физиология е нещо много специално", казва Джулиано, цитиран от Elle.

Метаболизмът при жените се променя с възрастта – 25-годишна жена се бори с наднорменото тегло по различен начин от една дама на 45 години", обяснява авторът.

Основният принцип на французойките е, че те са в състояние да контролират апетита си и знаят кога и как да се откажат от дадено нещо в менюто си.

Според Джулиано това е единственият начин да се постигне здравословно тегло, при което човек се чувства удобно.

Как да преминете към френската хранителна система?

Първи етап: Дневник на храненето

Първо трябва да идентифицирате вашите т. нар. "вредители" – храни, които консумирате повече от необходимото. За да направите това, напишете всичко, което сте яли в продължение на три седмици, с бележки за приблизителния размер на порцията, мястото и времето на прием на храна. Не е необходимо да броите калории – французите дори не мислят за тях.

Вижте следващите етапи в храненето на французойките в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase