Снимка: Instagram

Целувката е акт, при който се активират всички 5 сетива и се изпраща сигнал към емоционалните мозъчни центрове, свързани с любов и страст.

Размяната на подобна информация помага на партньорите да разберат на невербално ниво до каква степен се харесват, което решава въпроса дали са подходящи един за друг.
 
Но дори първата целувка да не мине чудесно, това едва ли ще сложи край на връзката.
 
1. Ако първата целувка не се получи

 
Преди да се уговорите за нова среща, доверете се на инстинка си. Първо се запитайте - целувката беше ли неприятна или се получи така, защото и двамата бяхте твърде смутени.
 
Ако устните му са били студени или прекалено стегнати, вероятно не си пада по вас толкова. Ако просто нещата са се объркали, повечето мъже биха опитали пак. Многобройни проучвания показват, че жените отдават по-голямо значение на целувките от мъжете.
 
2. Обърнете го на майтап
 
Това е чудесно решение в напрегнати и неловки ситуации. Вместо да избягвате обажданията и да се криете, потънали в срам, по-добре кажете нещо забавно по въпроса и не се притеснявайте да го обсъждате.
 
Говоренето освобождава хормона окситоцин, който намалява стреса и помага да общувате спокойно. Ще видите, че когато го обсъдите всичко ще бъде наред само за минути.

Останалите съвети какво да правите, ако сте преживяли кофти целувка - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase