Източник: applymagicsauce.com

Екип от учени от Университета в Кеймбридж създадоха приложение, което може да ви направи демографски профил, като за целта анализира какво правите във Facebook - кои страници сте лайкнали, къде коментирате, кои са ви приятелите и други.

Името му е Apply Magic Sause и сред изследваните критерии са такива пол, сексуални наклонности, семеен статус, политически възгледи, интелектуален капацитет и по-абстрактникато доволен ли е потребителят от живота си.

Изготвянето на личностния анализ е изключително лесно - просто трябва да позволите на приложението да има достъп до лайковете ви и друга информация, а след това получавате различни графики, по които се изчисляват различни проценти. Например, Apple Magic Sasuse ви казва, че при харесването на Нутела изглеждате по-интелигентни, а пък харесването на Lady Gaga (от страна на мъжете) ви трупа проценти в посока това да сте гей.

Важно е да се отбележи, че това, което ще видите не е реалният ви образ, а по-скоро как вашите приятели ви виждат в социалната мрежа спрямо общоприетите разбирания.

Самото приложение дава възможност да се направи тест и чрез текст, който да напишете. След това пак прави прогноза - каква е средната възраст на хората, които използват този език, какъв е вашият лидерски потенциал и други.

Пробвайте приложението и може да споделите интересни изводи, до които ние не можем да стигнем с нашите Facebook профили. А ето тук е и тестът чрез текст.

Коментари Напиши коментар

16

Magi

преди 5 години

EI ANONIMNIQ MI NAPRAVI SI FEIS NO SAMO AKO MAMA POZVOLI

15

Niki Cvetanov

преди 5 години

Seksat e nai hubavoto ne6o

14

Veni

преди 5 години

Da vi go turi nekoi v ustencata