Снимка: Reuters

За една жена, да стане майка, е променящо живота събитие. Красотата на това да гледаш дъщеря си да расте е красиво и магическо нещо, често съпътствано от малки грижи.

Обикновено притесненията са относно света, в който живеем и подготовката за най-голямото препятствие – животът.

Докато още дъщеря ви е малка, вие вече обмисляте нещата, които ще ѝ кажете в момента, в който вече ще може да ви разбере и които ще ви направят по-спокойни за живота на вашата наследница.

Представяме ви своеобразен наръчник от 5 задължителни неща, на които трябва да научите дъщеря си - проверени и ефективни от майки за пример.

1. "Ти си страхотна и не позволявай никой и никога да ти каже обратното“
Научете дъщеря си на самооценка, подгответе я, че в живота си ще среща хора, които ще се опитат да ѝ повлияят психически. Това са хората, които обикновено сами страдат от някакъв проблем или дори комплекс. Да бъде тийнейджърка не е лесно и трябва да знае, че понякога няма да има обяснение за поведение на други хора, но не бива да им позволява да ѝ отнемат щастието.

2. "Работи сама за успеха си“

Колкото и да са всеотдайни родителите, дъщеря ви трябва да знае, че е нужно да се бори сама за своите успехи. Не всичко ще бъде толкова лесно поднесено, колкото когато го осигуряват родителите. Свободата и независимостта са цел, която изисква изминаване на дълъг път, но удовлетворението и научените уроци от този път са безценни.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

 

Коментари Напиши коментар

5

Сп€€€нс

преди 5 години

Миналата година като си ходих до Бг поканих една позната , да пием едно кафе и след като ми отговори :"Кола имаш ли?" - мога да си представя какви съвети си дават една от друга .

4

Анонимен

преди 5 години

Еееее, мама Пеевски не е толкова дебел, я виж портфейлът му е по-дебел.

3

друг мъж

преди 5 години

Какво да се прави, форума е свободен за словоизлеяния на различни хора.