Снимка: Barobo Police Station

Общ преглед

Мистериозен мумифициран труп на германски авантюрист бе намерен на яхта край бреговете на Филипините.

Тялото на Манфред Фритц бе открито в седнало положение, в близост до радиостанцията на борда, опитвайки се със сетни сили да спаси живота си с един последен зов за помощ.

Кристофър Ривас бил за риба, заедно с приятел на около 40 мили от брега, когато съзрял яхтата, която била със скъсани и паднали платна.

40-годишната яхта, кръстена "Сайо", обикаляла света през последните 20 години.

Вътре в кабината, която била почти потопена, били открити фотоалбуми със снимки на съпругата на Манфред - Клаудия, малко дрехи и храна, разпръсната навсякъде, пише "Дейли мейл".

Самоличността на мъжа била установена по документите, открити на борда. Не е ясно кога точно е починал мъжът или какво го е убило, но властите смятат, че смъртта му не е била насилствена.

Според експерти най-вероятно сухите океански ветрове, високата температура и соленият въздух са спомогнали на тялото да се мумифицира.

До тялото на 59-годишния Манфред Фритц е открито и писмо с 32 думи, адресирано до любимата му Клаудия, която починала от рак на 53 години, на 2 май през 2010 година.

"30 години вървяхме заедно по един път. После силата на демоните се оказа по-мощна от волята ни за живот. Ти си отиде. Може би душата ти е намерила покой. Твой Манфред", написал мъжът със сетни сили.

Манфред се раделя със съпругата си още през 2008. Те пътували заедно през целия си живот. Две години по-късно Клаудия починала, а Манфред продължил да странства из моретата сам. Той често споделял с приятелите си своите приключения в социалните мрежи.

Тялото на мъжа е отнесено за аутопсия, след която станало ясно, че той е починал от естествена смърт. Говорителката на полицията във Филипините отбеляза, че няма доказателства да е имало втори човек на борда.

Съдебно-медицинската екпертиза заключва, че Манфред е починал от сърдечен удар, заради седналото положние ,в което е намерено тялото му. Това показва, че смъртта е настъпила бързо и неочаквано за него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар