Снимка: ВВС на САЩ разсекрети тази снимка, като част от доклада си "Инцидентът в Розуел" през 1947г., Reuters, архив

През уикенда в София се събират видни учени, които се занимават с космически изследвания и наличие на извънземен живот. В България ще бъдат показани кадри на мумия на същество, за което учените твърдят, че е извънземно.

"Виждал съм това същество в Мексико. Тогава то се възприемаше като мутант. Човешки мутант, който бе намерен в една от пирамидите. Това е създание, около 50-60 см, и е като малка хлебарка. То има хилаво тяло и голяма глава. Мексиканските колеги ще демонстрират 90-минутен филмов материал във връзка с това същество. Но няма да бъде показано на живо", поясни пред Нова тв проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания при БАН.

Той разказа, че в Латинска Америка има много материали, свързани с извънземните. Фактът, който шокира мексиканските учени обаче е, че то е погребано като божество в една от пирамидите – тоест маите са имали някакъв респект към него. Преди 10 години те започват да правят изследвания на ДНК-то на съществото и се оказва, че няма нищо общо с човешкото – тоест това не е мутант.

"Тази година в Италия ми бяха предоставени документи относно катастрофата в Розуел, Ню Мексико през 1947 година. Дълго време американците отричаха, че там са се разбили извънземни кораби. Докладът, който разглежда тази катастрофа, е подписан от Опенхаймер и Айнщайн, които са водили комисията. За да повери Труман доклада на тези двама души, които са велики учени, разбирате, че той е знаел за какво става въпрос. Заключението на доклада е, че това, което се е разбило там, не е земен обект", продължи ученият от БАН.

"Под този доклад са се подписали всички американски президенти. Това излиза сега на бял свят от ЦРУ, което означава, че тези неща са реални", добави още Филипов.

Но защо излизат толкова късно? Според Лъчезар Филипов всичко това целенасочено се е крило. "Айзенхауер се е срещал с извънземни, договорил се е и в резултат имаме технологичен бум. Докладът ми бе показан миналата година във Франция. Технологичният бум идва без никави предварителни изследвания. Той не е случаен. Но каква е била цената на договорката, не се знае. Всичката информация е от засекретните документи на ЦРУ. И колегите сега ще демонтрират цялата истина", уточни професорът.

"Това което ще се представи в София не е за шоу, а за да разберат хората огромния процент истина. Да разберат, че човечеството трябва да промени своето отношение към контакта. Докато не променим манталитетата си на расисти, значи не можем да възприемем и това човече. То може да е от една цивилизация, която може да ни покаже много фокуси във Вселената. Но ние трябва да го приемем. Явно в миналото те са идвали, помагали са ни, побутвали са ни, но ние не сме могли да го разберем", категорчен бе Филипов.  

"В момента руснаци и американци говорят в прав текст, че до 10-15 години ние ще имаме контакт с извънземни. Аз мисля, че този контакт отдавна се е осъществил. Просто на тях им трябва толкова време, за да може човечеството да възприеме този контакт”, на мнение е той.

"Фондацията на Рокфелер дава огромни средства за търсене на извънземен разум, но с правото те да използват първи тези резултати. Миналата година руски милиардер даде 100 милиона, за да създаде програма за евентуален контакс с извънземни. Там бяха включени хора като Стивън Хокинг и Мартин Рийс", разказа още проф. Филипов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase