Снимка: YouTube

Дизайнерът от Сан Франциско Джеси Херцог скрои костюм, който включва риза, панталони и сако от едно парче плат и се облича като гащеризон, пише в. "Дейли мейл".

Новият артикул носи търговската марка Suitsy и неговият изобретател търси финансиране, за да го пусне в масово производство. Предимството на дрехата било, че се облича и съблича много по-лесно, въпреки че на външен вид изглежда точно като традиционните костюми.

Хора, изпробвали Suitsy, твърдят, че на външен вид изглеждат като тежки бизнесмени, а като удобство - все едно че са отишли на работа в собствената си пижама.

Фешън експерти изтъкват, че модните гурута в големите столици на елегантността със сигурност ще получат инсулт от изобретението на Херцог. Но той опонира, че е създал костюма от едно парче не за модните дефилета, а за удобството на клиентите, които вече няма да се чувстват като препарирани в своите официални дрехи.

Противници на идеята обаче се оказаха и някои потребители. Те се запитаха какво би станало в големите жеги. В такива случаи човек си маха сакото, а със Suitsy ще трябва да се съблече гол до кръста.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase