Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В продължение на половин година 19-годишната Темпест Хендерсън, живееща във Флорида, изяждала по пет сапуна седмично, поръсени с прах за пране, съобщи Daily Mail.

По думите на момичето, когато за първи път опитала вкуса на праха за пране, тя го намерила за необикновено вкусен – едновременно сладък и солен.

Освен това Темпест особено си падала и по сапуните със зелен цвят.

Хранейки се с почистващи средства, тийнейджърката се чувствала по-чиста в сравнение с времето, когато „само“си взимала душ.

Когато най-после момичето намерило сили да потърси лекарска помощ, и й била поставена диагнозата PICA – рядко психическо разстройство, характеризиращо се с извратен апетит.

Страдащите от това заболяване ядат монети, тебешир, батерии или дори въглища. Понякога PICA се наблюдава при бременните, но при тях странностите се обясняват с липсата на калций в организма.

Според лекарите причина за проблема на Темпест е стресът след раздялата с приятеля й. Освен това наскоро момичето се оказало далече от семейството си, тъй като постъпило в колеж.

В момента Темпест е при семейството си, където под надзора на майка си и лекарите се опитва да се пребори със своята сапунена зависимост.

По съвет на психолозите, когато почувства желание да си хапне сапун, момичето си спомня за нещо хубаво.

Междувременно в дома, където живее семейството й, всички сапуни и прах за пране са заменени с течни препарати.
По думите на Темпест, незнайно защо течният еквивалент на „деликатеса“ не предизвиква интереса й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase