Пилотът отказал да излети заради включени на борда телефони. Снимка: Dnes.bg
fallback

Трима пасажери от полета между Милано и Бари бяха арестувани, защото не спазиха правилата на борда на самолет на Алиталия, съобщава АФП.

След неколкократно напомняне от страна на стюардесите пасажерите да изключат мобилните си телефони, самолетът започнал да набира скорост по пистата на летището в Милано.

Малко преди да отлепи машината от земята, пилотът обявил, че е засякъл включени мобилни устройства и отказва да извърши полета.

Екипажът повикал полиция и тримата пасажери с включени телефони били задържани.

Обвиненията са за „нарушаване на сигурността по време на полет“, а присъдата може да е до три месеца затвор.

Останалите пътници все пак излетели за Бари с час и половина закъснение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

frequent flyer

преди 16 години

Не знам какви са вашите впечатления, обаче всеки път, когато летя от/за България умирам от срам от 80% от хората наоколо.Включват се телефони точно преди кацане, говори се по телефона по време на самото кацане, самолета още е на спирачки/обратна тяга на двигателите и "гражданите" вече стават и отварят багажниците над главите си. Спира самолета, слагат стълбата и всички тичат към автобуса (когато не е на ръкав) и се блъскат все едно няма да има място за всички. Спира автобуса пред летището - всичко тича към паспортната проверка като ***... и се ПРЕДРЕЖДАТ по опашките - стандартната стратегия е да застанат между 2 опашки и която се движи по-бързо - там са и си мислят "хаха, къв съм тарикат аз, ама нали бързам за разлика от другите!" - ?!?!?!?!?!?! И накрая всички чакат мин. 20 минути да пуснат багажа по лентите!!... обаче поне доволни - всички тичали и се блъскали - явно като се връщат отнякъде и на българите им е липсвало простотията, и си наваксват възможно най-скоро.България в близките 20 години няма да се оправи - аз имах надежди, но мисля "да скачам от кораба". То да беше само със самолетите... същото е по магазините, по пътищата, като ти звъннат по погрешка на мобилния и т.н.Аааа, за мобилния - много съм се чудил защо ме псуват, когато търсят някой на моя номер след като аз съм първия му собственик и никой друг никога не е отговарял на този номер. Но като им кажеш "съжалявам, имате грешка - тук няма ХХХ" и получаваш "!@#$%^&*" - КЪДЕ Е ЛОГИКАТА? Няма оправия това.

30

Разбирача

преди 16 години

Има телефони Г-не , които разполагат с функцията FLIGHT MODE позволяваща телефона да остане включен по време на полет!Айде стига от разбирачи....

29

Leia

преди 16 години

Mi koto si niama kultura... Shtom sa ti kazali horata, ima zashto! Da ne mislite, che na stuardesite im e mnogo priatno da se razpraviat vseki pat s vsiakakvi ***!

fallback