Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в Лос Анджелис съобщава, че е започнала разследване във връзка със смъртта на актьора Матю Пери. И макар случаят да се смяташе за приключен, от полицията все пак са решили да разследват как Пери се е сдобил с наркотика, довел до фаталния край.

"Това е обект на разследване от страна на полицейското управление на Лос Анджелис със съдействието на Управлението за борба с наркотиците и Пощенската служба на САЩ", заявиха във вторник от отдела за грабежи и убийства. Пред таблиода TMZ органите на реда споделиха, че искат да се изясни как актьорът, който дълго време се бореше с алкохолна зависимост, се е сдобил с кетамин. Не се изключва версията и някой да му го е доставил.

Според таблоида вече са разпитани ключови лица в Холивуд, за които се знае, че имат история или са злоупотребявали със забранените вещества. Засега няма извършени арести.

Матю Пери стана известен с ролята си на Чандлър Бинг от сериала “Приятели”, а нестандартното му чувство за хумор му носи милиони фенове от цел свят. Актьорът не веднъж е споделял, че по време на снимките на ситкома е бил или пиян, или дрогиран, а понякога и двете едноврмененно. Приживе Пери споделяше, че останалите актьори от “великолепната шесторка”, са се опитвали да му помогнат.

Пери беше намерен в безсъзнание в джакузито си през октомври 2023 година. Малко след смъртта на актьора, токсикологичен доклад потвърди, че е починал вследствие на прием на кетамин. Тогава от съдебна медицина заявиха, че актьорът се е бил подложил на терапия заради депресия и тревожност.

Докладът на медиците изброи удавянето, коронарната артериална болест и ефектите на бупренорфина като допринасящи фактори и непосредствената причина за смъртта на Пери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase