Снимка: Tatyana Pavlova | Communications and PR Manager

D2 отбеляза 25 години на сцената с концерт, който остави много повече от „две следи“ в сърцата на публиката. В един глас с емблематичната банда феновете пяха песните, които разказват четвърт век музикална история. Концертът на 10 май в НДК ще остане знаков спомен, събирайки на една сцена вокалистите на D2 през годините Дичо  и Дидо с настоящия Радостин Василев, както и бившите ѝ членове Явор Александров, Краси Тодоров и Десислав Семерджиев.

„Нямаше кой да ни каже“ даде началото на концерта и още с него бандата изправи публиката в зала 1 на крака. Феновете слушаха още песните „Ако някога“, „Две следи“, „Феникс“, „Марс“, „100 години“, „Прости ми, че сънувам теб“, „Аз и ти“ и др. в изпълнение на различните вокалисти – поотделно или в различни колаборации, както и най-новото парче на групата „Вярвай в мен“. Една от кулминациите на концерта беше изпълнението на „Ледено момиче“. А финалът беше признанието на D2 към публиката с „Не мога да спра да те обичам“ в изпълнение на Дичо, Дидо и Радо.

Специални гости на концерта бяха Мария Илиева - „С теб научих как“, Део – „Две следи напред“ и „Диви и щастливи“, и Владимир Ампов-Графа – „Колко си красива“. Сцената на D2 беше споделена и с младите изпълнители Русита Боева, която откри събитието с авторски песни, и с китариста Георги Димитров-Жожо, взел участие в акустичната част на концерта.

Група D2 е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият присъединил се член е Дичо, като малко след това D2 оформя своя първи състав, включващ Александър Обретенов, Красимир Тодоров, Явор Александров. През 2003 г. в групата е поканен Десислав Семерджиев. След поредица от репетиции в сградата на 81 СОУ групата започва първите си клубни изяви, прераснали в активна студийна и концертна дейност от 1998 г. до днес.

Настоящите членове на D2 са Димитър Кърнев (китара), Александър Обретенов (бас китара), Васил Вутев (ударни), Радостин Василев (вокали).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase