Актьорът Петър Байков, който сам дублира детски филмик, направи собствена версия на приказвака “Снежанка”. Той издаде музикална книга, а илюстрациите в нея също са негови. "Преди 5 години, когато започнах да дублирам почти всички приказни филми с гласа си, винаги в съзнанието ми съществуваше въпросът как ще мога да надградя това. Реших, че този проект ще бъде "Снежанка". За тези 5 години се научих да рисувам дигитално. Реших да бъде приказна книга с музикален албум. Композирах филмова музика, озвучих героите", разказа той в "България сутрин".

Байков уточни, че е направил съвременна версия за 21 век как биха изглеждали Снежанка и джуджетата днес. "Исках Снежанка да бъде пример за децата. Искам да бъде вълнуваща и за порасналите деца. Направих го с желание и любов, защото изпитвам голяма благодарност към хората, които през годините са ме подкрепяли. Това е дебютният ми авторски проект и моето "Благодаря" към всички тези хора", посочи Байков за Bulgaria ON AIR.

Споделя, че е имал мечта да издаде приказката и на грамофонна плоча. Тя вече е факт и също съдържа приказката и цялата музикална композиция. Петър Байков намира все повече допирни точки между своя творчески път и начина, по който Уолт Дисни е сътворил първия пълнометражен филм за Снежанка.

"Намирам вдъхновение в него и това наследство, което е оставил. Ще взема най-доброто и ще опитам да го надградя", отбеляза гостът и загатна, че ще има продължение, за което е оставил следи в дебютния си проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase