Снимка: Facebook

Диана Димитрова не се отказва и отново захапа Юлиан Вергов. Както е известно, актрисата от "Откраднат живот" заведе няколко дела срещу колегата си. Диана твърди, че Вергов я е прeбил.

Димитрова дава и куп аргументи, че колегата й и бивш партньор не е това, за което се представя:

Ето цялото изявление на Димитрова в социалната мрежа:

Скъпи хора, приятели, колеги и журналисти,

Първо,

Толкова грозни неща се изписаха по мой адрес и в тази, крайно унизителна ситуация за мен и за семейството ми, за благотворителните каузи свързани с деца, в които съм участвала съм длъжна да покажа още доказателства, поради заведеното дело от господина за фейсбук статус. Звучи смешно, но делото е за фейсбук думи, не за набеждаване в престъпление и няма абсолютно, нищо общо, с упражненото насилие върху мен. Целта на това дело е да се излъска имиджа на господина. С единственото си писмено изявление, господинът най-безочливо изманипулира цяла България. Изрично заявявам, че когато имах отношения с него, той беше разделен с майката на дъщеря си, както я наричаше. Единственото, което знаех за госпожата е, че има партньор до себе си и живее в района на площад ''Гарибалди'' в гр. София. Не я познавам лично и никога не съм контактувала с нея. Не съм разрушила нечие семейство, защото такова нямаше.

Прилагам една снимка, която ще Ви е доста любопитно да видите. Снимка, която е контрапункт на единственото изявление на господина с което изманипулира цяла България. Споделена е от мой фейсбук профил във фен група на сериала ''Откраднат живот''. Мащабно събитие - фен среща с актьорите от 11.11.2017 в София Ринг Мол, на
която присъстваха над 400 родители и деца.

Скъпи хора, приятели, колеги и журналисти,

За хората, които ме познават и знаят какво съм правила през годините в помощ на децата, този въпрос е нелепо да го задавам, но кажете ми, това момиче, изглежда ли Ви застрашено от мен? Толкова е грозно да използваш собственото си дете в името на кариерата си, че нямам думи.

Второ,

Една година след причиненото насилие върху мен се наложи да работя с господина и започнахме снимки в края на лятото през 2018г. в сезон 6 на ''Откраднат живот''. Наложи се да имаме ''нормални'' човешки отношения, заради работата. Мислех, че той ще осъзнае, че трябва отново да потърси помощ за неконтролируемата си агресия, мислех, че ще видя някакво съжаление за стореното, но той се държеше така, все едно нищо не се е случило. Господинът ми се обади в края на есента 2018г, да направя жест за лична среща с осиновено момиче, приблизително на годините на собствената му дъщеря и ме помоли да й занеса детските си книги в дома на колега актьор. Прилагам снимка, която е споделена няколко месеца по-късно във форума на БГ мама - снимка от срещата с Нора в дома на колегата Ники Сотиров - срещата за която именно, СЪДЕЙСТВА господина. Занесох на момичето и детските си книги, както бях помолена и разбира се, шоколад. Нора е споделила с детайли за тази среща на други деца, също големи мои фенове. Всяка моя стъпка се следеше и коментираше между тях. Притежавам още много доказателства, че тази среща е ОРГАНИЗИРАНА от господина. В ''120 минути'', споделих за това, но малцина разбраха смисъла на думите ми

Трето,

На 14-ти декември, господинът не се яви на собственото си заведено дело за фейсбук статус, а адвокатът му отказа коментар пред Вас журналистите и не пожела да бъде снимана, което е право на всеки по Конституция. Желанието ми да разберете, какво ще кажа на съдията не се е променило и ще говоря тук. Господинът, чак след половин година реши да се почувства обиден, заради думите ''РЕЦИДИВИСТ С ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ'' и ''ИЗРОД'' от мой фейсбук статус. Написах ги веднага, след като прочетох изявлението му изпратено до медиите на 15-ти март 2023г, с което брутално изманипулира обществото, че съм издевателства над дъщеря му. Бях силно афектирана, но не отричам, че изразих негативната си оценка за поведението му в личната си фейсбук страница. Здравословното ми състояние се влоши и получих хипертонична криза. Наложи да потърся медицинска помощ и имам медицинско свидетелство. Използвах думите ''РЕЦИДИВИСТ С ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ'' и ''ИЗРОД''. И сега ще Ви обясня, защо. Побоят, не е бил само над мен, бил е РЕЦИДИВ още преди мен, заради това го нарекох така. А думата ''ИЗРОД'' има преносно значение и означава - човек с ИЗВРАТЕН МОРАЛ. Ще Ви дам няколко примера, чрез официални източници на информация.

Официални източници:

1. В интервю за сп. Ева през 2006г, съвсем в началото господинът, казва, че избухва много лесно, не отрича, че първата среща с майката на дъщеря му била в масов бой, казва че се случва да се сбива, че е изключван няколко пъти от училище и че бил хулиган. https://eva.bg/article/1011-Yulian-Vergov

2. В Интервю в ''Шоуто на Николаос Цитиридис'' през 2020г,
господинът разказва история за брутален побой над човек по време на който си чупи и двете ръце и видимо споменът го забавлява.

3. Писателят Красимир Симеонов, разказа с публикация във фейсбук, че е станал очевидец как господинът, крещи на непозната жена в самолета на 28.11.2022 - точно в деня за моята публикация за насилието.

4. В интервю с журналиста Ина Чочева на житейски въпрос към господина, как по-лесно се свалят жени, отговорът е : '' Важно е да е хубава засилката'','' Във всяка жена има тайна жажда за бой.''

5. След скандалния разказ на Тити Папазов за остриганото момиче, моя приятелка, възмутена ми изпрати скрийншот на който ясно се вижда, че господинът е харесал публикацията на Йонислав Йотов-Тото в инстаграм. Цитирам харесаната публикация : ''Това е най-великото и най-забавното предаване, което съм водил досега! Тити би абсолютно всички рекорди в При ТоТо ( или по-скоро При Тито хахаха). Няма такива истории, няма такъв смях, няма такова изживяване! ''

6. На 30-ти ноември 2017г, господинът, публикува снимка във фейсбук страницата си със събути гащи, как се изхожда по голяма нужда в тоалетната на Народен театър. На снимката се виждат голите му задни части. Господинът я публикува три седмици, преди да бъде водещ на ''Българската Коледа'', която също се провежда в Народен театър.
 

Много от Вас знаят, че водих ''Българската Коледа '' 2020 г, заедно с г-н Орлин Горанов, а през 2019г. бях пратеник на ''Българската Коледа'' в УМБАЛ ''Св. Марина ''- първа детска клиника в гр. Варна. През годините приех каузата лично, защото видях резултатите от добрината на хората. Знаете ли, колко е трудно да проведеш разговор без предварителен сценарии с деца и родители, които в един момент започват да плачат, разпадат се пред очите ти и ти да не можеш да си позволиш да се си слаб пред тях, защото ще ги разстроиш още повече. Деца, които са уникални случаи в борбата за живот. Дори, не мога да си го представя, но как щяхте да реагирате, ако знаехте, че ще водя ''Българската Коледа'' - кампанията, която години наред дава надежда за живот на деца и родители и броени дни, преди събитието, така брутално да се изгавря с кампанията, като Ви покажа как се изхождам по голяма нужда? Как щяхте да реагирате ако в моите интервюта разказвам с гордост, как пребивам хора и колко ми е паднало пердето, че не мога да спра, вследствие си чупя крайниците и не мога да рисувам, защото съм с гипс? Страшно би било, нали? Още по - страшно е, че обществото ръкопляска на такива истории. А тези истории се гледат и слушат от стотици хиляди деца, които подражават на авторитетите. През 2017г. в гардеробната разбрах, какво означава да видиш ''другата страна'' на човек, който си мислил, че познаваш. Човек, който е търсил помощ, като дете за тази неконтролируема агресия, но за съжаление, тя така и не е излекувана. Аз друга оценка за поведението на този човек, който ме преби, никога не съжали и не се извини, излъга в полицията, впоследствие се опита и публично да ме оклевети, не мога да дам.

Четвърто,

Измина повече от година, когато на 28.11.2022г. споделих дълго пазената тайна за упражненото насилие върху мен. Причините са няколко, но основната е, че аз в качеството си на нормално човешко същество, не можех да понеса да гледам повече новини в България за нарязани жени в куфари. Тогава на следващия ден, Прокуратурата се самосезира и за това съобщиха официално в централната емисия новини. В същия час дълго успокоявах майка си по телефона, защото дори самата аз още не знаех, дали изобщо искам да давам показания и когато затворих, видях, че в 19:24мин. имам съобщение по вайбър, което впоследствие е изтрито. Знаете от кого е и какво е съдържанието му. Почувствах се ужасно безпомощна и уплашена, защото аз от години не комуникирам с него. Направих два скрийншота на екрана на телефона си. Заради това ''изтрито'' съобщение и начинът, по който ме накара да се почувствам и заради всички жени, които са мълчали, вместо да говорят, събрах смелост и реших да отида в полицията и да дам показания. При второто посещение в полицията трябваше да занеса снимките и на цифров носител и ги предоставих на флашка, заедно със скрийншотовете от вайбър. Прилагам ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО ДОКАЗАТЕЛСТВО.

Показвах снимачни програми, доказвах какво ли не. Аз не желая да се занимавам с този господин. Съжалявам, но за мен битката приключи, когато в моя защита проговориха 8 колеги. За насилието, скъпи хора, няма давност. Когато се случи, остава невидими белези за цял живот. Белезите сега са в пъти повече, защото институциите, които трябваше да си свършат работата ме накараха да се почувствам омерзена, незащитена и обезверена. Защото работата им, би трябвало да е точно това, да пазят гражданите на Република България, а не да са корумпирани до мозъка на костите си. Нещо, което за съжаление виждаме ежедневно, всички ние. Съжалявам, но на цяла България стана ясно, че насилието се прикрива. Прикрива се от хора, които би трябвало да бъдат пример. Прикри се от хора, които мислех за приятели. Прикри се от поръчкови криминолози, които анализираха движенията ми. Прикри се от другарите на насилника, които ме обиждаха, въпреки доказателствата за упражненото насилие, търсиха медии, манипулираха аудиториите си, говориха за пиари. Но знаете ли, аз не им се сърдя. Това е тяхното възпитание и мислене и те това правят. Животът им е един пиар и той прозира в социалните им мрежи, които са препълнени с рекламни продукти, а в моите няма нито един.

Съжалявам, но аз няма да бъда съучастник, насилието в България да ескалира всеки ден. НАПРАВИХ СВОЯ ИЗБОР и стоически издържах последствията. Практика в България е жертвата да се наказва повторно, а насилникът да е защитен, особено ако насилникът е известен и с връзки. Това е тъжната действителност в България. Ако господинът беше невинен, отдавна щеше да е завел ДЕЛО ЗА НАБЕЖДАВАНЕ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, но никога няма да го направи, защото ще се явят свидетели, които ВЕЧЕ ЩЕ НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за думите си, за разлика от предварителната проверка в полицията и могат да лежат в затвора за лъжесвидетелстване. Благодаря за подкрепата на жени и мъже, които ме спираха по пътя и ме поздавяваха за смелостта да говоря. Благодаря Ви за стотиците съобщения, в които ми разказахте вашите истории. Благодаря Ви, че не останахте безучастни. Щастлива съм, защото след моето признание, темата за насилието вече не е табу. Знам, че направих добро за да може да се обърне адекватно внимание на следващите жертви и на проблема, като цяло. И резултатът от споделянето на дълго пазената тайна е видим. Също така знам, че няма ненаказано добро. Мисля, че като държава в Европейски съюз, свободата на словото, би трябвало да е право на всеки. Би трябвало в нормалните държави.

Отново ще Ви поканя на делото ЗА ОБИДА ОТ ФЕЙСБУК СТАТУС заведено от господина на 22.02. от 14:30ч. в съдебната зала на Софийски районен съд, 20 – ти наказателен състав, гр. София, бул. „Ген. М. Д. Скобелев" № 23.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase