Снимка: БГНЕС

Съд в Румъния отхвърли днес искане на инфлуенсъра Андрю Тейт да му върне имущество, иззето в рамките на разследването по дело, в което той е обвинен в трафик на хора, изнасилване и съставяне на престъпна група за сексуална експлоатация на жени, предаде Асошиейтед прес.

Решението на Букурещкия съд може да бъде обжалвано в рамките на 48 часа. Адвокатът на Тейт Еуджен Видиняк заяви за АП, че е подал обжалване.

Решението идва близо година след като Тейт, неговият брат Тристан и две румънки бяха арестувани близо до Букурещ. Румънските прокурори повдигнаха обвинения срещу четиримата през юни. Те отричат обвиненията.

След ареста румънските власти конфискуваха 15 луксозни автомобила, 14 дизайнерски часовника и пари в брой в различни валути. Превозните средства включват Ролс-Ройс, Ферари, Порше, БеЕмВе, Астън-Мартин и Мерцедес Бенц. Властите заявиха, че имуществото се оценява на 3,6 милиона евро.

Андрю Тейт, който е бивш професионален кикбоксьор и инфлуенсър, известен с женомразките си възгледи, и брат му Тристан бяха арестувани в края на декември 2022 г. в Букурещ.

Тейт, който има около 8,4 милиона последователи в социалната мрежа X, неведнъж е заявявал, че прокурорите нямат никакви доказателства срещу него и че съществува политически заговор, целящ да му запуши устата. Преди това профилите му бяха блокирани в различни платформи за социални медии заради женомразки възгледи и за реч на омразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase