Снимка: БГНЕС/EPA

Plus-size моделът Ашли Греъм стана най-сексапилната жена според списание Maxim. Тя оглави класацията „Hot 100” и остави зад себе си Риана, Емили Ратайковски, Кара Делевин, Бела Хадид, Марго Роби, Ана де Армас и други известни жени.

Греъм е един от най-влиятелните модели, който популяризира позитивния поглед към тялото и насърчава феновете си да обичат телата си, независимо как изглеждат.

"Трябва да разглеждаме формата и размера, пола, етническата принадлежност и възрастта на всеки като част от това, което е и то не трябва да бъде негативно или позитивно", заявява тя. "Всичко това трябва да е лесно за приемане. Телата ни непрекъснато се променят, те се развиват. Използвах тялото си като инструмент, за да мога да говоря за него".

Ашли отбелязва, че популярността ѝ я натоварва с много отговорности.

"В много отношения гледам на себе си като на обикновено момиче от Небраска, което просто има много енергия, амбиция и късмет, така че защо да не променим света заедно?"

Ашли Греъм вече се е снимала за мъжко списание през 2016 г., но това е първият път, в който модел с толкова пищни телесни форми се появява на корицата на „Maxim”. Както отбелязват западните таблоиди, списанието е направило крачка към приобщаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase