БГНЕС

Кралските особи имат доста ограничения и правила, които трябва да спазват. Понякога обаче членовете на кралското семейство отказват да следват протокола. 

Става ясно, че най-малкият внук на Елизабет II, принц Хари,  е успял да защити правото си да носи брада.
 
Британската кралица не харесвала брадати мъже. Нейно Величество вярвала, че окосмяването по лицето е подходящо само при пътуване по света или по време на военна служба. Докато са в двореца, всички монарси трябва да са гладко избръснати.
 
Херцогът на Съсекс трябваше да иска разрешение от баба си, за да запази брадата си на сватбата с Меган Маркъл. По-малкият внук на Елизабет II се страхуваше, че в противен случай булката няма да го познае. Невинната молба на принц Хари дори провокирала кавга с брат му принц Уилям.
 
Най-големият наследник смятал за несправедливо това, че баба му е разрешила на принц Хари да носи брада, докато той е бил принуден да  я обръсне.
 

„Пазех тайната 21 години“: Проговори жената, отнела девствеността на принц Хари

По стъпките на принц Хари: Принц Андрю подготвя мемоари

Как би преминало посещението на принц Хари и Меган Маркъл във Великобритания?

Принцът на Уелс почти никога не се появява в обществото без гладко избръснато лице. Том Брадби от ITV, който разговаря с принц Хари, за да популяризира книгата The Spare, отбеляза, че спорът за брадата е „един от най-загадъчните моменти в книгата:“ 
 
Още за привилегиите на принц Хари и други новини от британския кралски двор, ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase