Снимка: Getty Images

Прицеса Шарлийн от Монако говори за първи път относно дългата си битка за здравето, признавайки че процесът е бил "дълъг, труден и болезнен". 

Кралската особа, която се появи по време на събитие от Седмицата на модата в Монте Карло заедно със 7-годишната си дъщеря принцеса Габриела, каза пред местните медии, че все още се чувства крехка след завръщането си в Монако през март. Преди това Шарлийн трябваше да се подложи на четиримесечно лечение в швейцарска клиника, където получи помощ за тежко емоционално и физическо изтощение. 

"Когато се върнах в Княжеството, фокусирах цялата си енергия върху децата, съпруга и здравето ми, защото те са моят приоритет", казва принцесата пред Monato Matin.
 
Допълва, че състоянието й все още е крехко и затова не иска да прибързва с дейностите и натоварванията. "Пътят беше дълъг, труден и много болезнен. Сега се чувствам по-спокойна". 

Принцеса Шарлийн се разболява през май 2021 година, когато е на посещение в Южна Африка. Тогава тя планираше да остане само 10 дни, но усложнения от предишна УНГ процедура я оставиха в родната й страна в продължение на шест месеца. Серия от болезнени операции и последващи усложнения отложиха завръщането в Монако до средата на ноември. 
 
Още по темата - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase