Кадър: bTV

Шофьорката на камион Живка спечели седмото издание на "Фермата" в конкуренцията на останалите трима финалисти - Мартина, Киро и Пламен.

На финала станахме свидетели на три дамски и три мъжки дуела, които сложиха началото на точкуването. Мартина се доказа като най-силната в този сезон и след коване, сечене на ритловици, мятане на чувалчета за точност в крайна сметка надви Живка с 2:1 победи. Киро пък не даде шанс на Пламен на Арената и в трите битки.

За крайното подреждане обаче най-голяма тежест имаше зрителския вот.

Първо обаче своя глас дадоха фермерите от този и предишните сезони.

Фермерският съвет даде най-много точки на Живка (15 т.), следвана от Пламен (10 т.), Кирил (5 т.) и Мартина (0 т.).

Така в общото класиране поведе Киро, но драмата тепърва предстоеше.

Вотът на зрителите бе още по-безапелационен. Живка получи 62% от гласовете, като за неин подгласник отново бе предпочетен Пламен, който остана с 18%. Трети и четвърти останаха Киро и Мартина, които получиха по 10% от вота, като 53 гласа бяха повече за актьора.

Така зрителите изстреляха Живка категорично на първо място и реално те й дадоха чека за 100 000 лева.

"Посвещавам наградата си най-вече на зрителя, който никога не може да бъде излъган! И не на последно място Жоро, Радица, Чавфар, Стефан и Ваня - благодаря и на вас!", бяха първите думи на победителката, която допълни станалата крилата фраза, че "който играе, печели".

Именно тя бе единствената, която през целия сезон си признаваше, че е дошла да играе играта, а не "да бъде себе си".

Най-голямата победа на участниците пък беше възстановяването на шумския манастир "Свети Архангел Михаил", който вече е отворен за миряните, а в него се настаниха да живеят монаси.

На финала на шоуто водещите Иван и Андрей пък отвориха записванията за осмия сезон на шоуто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase