Снимка: БГНЕС

Филип Киркоров – известният руски певец с български произход, бе заличен от черния списък на Министерството на културата и информационната политика на Украйна, съобщи РИА Новости.

Преди няколко дни „Дойче Веле“ съобщи, че Киркоров е включен в списъка на лицата, застрашаващи националната сигурност на Украйна и отсега нататък по украинската телевизия няма да се показват програми с негово участие.

Името на певеца бе включено в списъка по искане на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), изпратила писмо до министерството на 11 юни. Причините за това решение не са ясни.

Певецът стана 201-ият човек, включен в списъка. След последното му обновяване на 25 юни името на Киркоров вече не фигурира в него.

Добавянето на лице в черния списък означава забрана за излъчване на телевизионни програми с негово участие.

През август 2015 г. министерството публикува списък с дейци на културата, включително и от Русия, които представляват „заплаха за националната сигурност“ на Украйна. Сред тях са имената на Олег Газманов, Йосиф Кобзон, Валерия Перфилова, Сергей Пенкин, Александър Розенбаум, и др., като списъкът се актуализира регулярно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase