Снимка: Instagram


Измина повече от седмица от смъртта на Карл Лагерфелд, но в общественото пространство продължава да се говори за него. Много експерти и известни личности коментират каква следа остави той в модата, други пък обърнаха внимание на неговите странности и това, че преживе успя да се пребори с наднорменото тегло.

Ако потърсите снимки на дизайнера като по-млад, ще видите, че той е доста по-пълен, дори изглежда тромав до своите модели. Малко преди да навърши 69 години, той решава, че трябва да направи нещо за здравето си и преминава на нов хранителен режим, който му го изготвя най-добрият тогава френски диетолог.

"Изведнъж дрехите, които носех от години и които бяха просторни, хлабави, удобни, ме отегчиха. Исках да опитам нещо ново. Например вталени, ноо с предишното ми тегло беше невъзможно. И аз разбрах, че първо трябва да отслабна", коментира той след като за близо година сваля около 45 кг. През 2002 г. той се появява във видимо по-добра форма и с поне два размера по-малки дрехи.

След като по време на много интервюта го питат как е успял да постигне толкова добър резултат, той разкрива, че ял зеленчуци в неограничени количества, но набелгнал на протеини, като консумирал риба, морски дарове и пиел шейкове, пълни с мултивитамини, при това на всяко едно хранене.

Диетата на Лагерфелд се състои от три основни неща. Вижте ги в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase