Epid Drama

Актьорът Аугуст Витгенщайн е сред най-атрактивните герои в сериала "Подводницата", който тръгва в ефира на Epic Drama на 26 ноември.  

Роден в Германия, с майка шведка, той говори и двата езика, а завършва училище в Обединеното кралство. После учи история и театър в School of Foreign Service към Университета Джорджтаун Вашингтон.
 
Кариерата му започва през 2007 г. в Лос Анджелис, първоначално с участие в реклами и късометражни филми, докато му предлагат роля в „Ангели и демони“ (2009) на Рон Хауърд. В момента той е рекламно лице на водещи марки.
 
Следват роли и в европейски продукции, сред които шведският "Авалон" (2011), който получава награда от фестивала в Торонто, и германския исторически филм "Лудвиг II" (2012). 
 
Аугуст разказва за своето преживяване да бъде част от актьорския състав на „Подводницата“, специално за Tialoto.bg.
 
Как ще ни представиш твоя герой във филма?
 
Аз съм Карл Тенщед, втори по ранг на подводницата след капитан Клаус Хофман (в ролята младия германски актьор Рик Окон)
 
Как се подготви за ролята си?
 
След като се съвзех от почерпката, че са ме поканили, защото „Подводницата“ ми е детска мечта - започнах с проучването. Прочетох първата книга на Бухайм, още няколко сведения на очевидци, присъствали на събитието. Разглеждах фотоси от онова време, гледах документални филми, прочетох и една биографична справка, написана от фиктивния герой Карл Тенщед, и на финала този образ наистина започна да ми харесва, разбрах го, започнах да го усещам. Мисля, че веднъж като харесаш персонажа, наистина е лесно да се бориш за това, което той иска и от което се нуждае. Това е добър подход за всяка роля.
 
Имаше ли обучения и тренировки?
 
Да, имаше тренировъчен лагер в Прага. Имаше страхотен екип от каскадьори, които ни обучаваха в студиото там. Имахме и фантастичен военен консултант, експерт по подводници, който беше буквално безценен за цялото начинание. Голямо благодаря на Юрг!
 
Какво ще ни кажеш за работата си с Рик Окон?
 
Страхотно е да се работи с него. Той е толкова трудолюбив, отдаден, винаги подготвен. Винаги готов да съдейства, много съобразителен, и освен това е невероятно талантлив, така че... мисля, че ще постигне много.
 
Останалата част от интервюто четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase