Снимка: Черно море

Когато човек се вгледа в лицата на тези жени, най-точно може да разбере значението на израза „Да остарееш като катедрала“. Да остарееш красиво и достолепно, без да се притесняваш от някой папараци, дебнещи да те уловят без грим, без да те интересуват писанията на жълтите сайтове, дръзнали да комбинират най-добрите ти фотографии „отпреди“ с най-несполучливите „отсега“.

Може би подобни писания имат своите почитатели, а може би идеята им е просто да внушат на публиката, че старостта няма милост към никого, и по този начин да се опитат да преодолеят собствения си комплекс за малоценност от гледката сутрин в огледалото.

Сигурно всеки има някакво обяснение за подобни публикации, но някой запитвал ли се е какво причинява с действията си на тези достолепни и любими на милиони хора по света дами. Дали когато успееш да унижиш жена от величината на София Лорен и Бриджит Бардо, това ще те направи по-голям професионалист или по-велик човек?!

От информационна агенция „Черно море“ подбират някои примери на прекрасни дами, които остаряха прекрасни, обичани от милиони по целия свят, горди и красиви, остаряха като катедрали. Годините ги направиха само по-мъдри, обществено ангажирани, но не отнеха дори и искрица от блясъка на славата им, от таланта и работоспособността им. Много от тях и до днес пълнят концертните зали и киносалоните, защото за таланта няма възраст и той не е подвластен на времето.

В галерията на Tialoto.bg може да се убедите сами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase